A sátán hazája és a hitelrendszer - Short storys

Három napja tüntetnek Budapesten a "hüje lipsik", mert nem akarnak dolgozni.

Annak szellemében, hogy nem csak a rabszolgatörvény miatt mennek emberek utcára, hanem talán alakul valami mint Franciaországban (ahol szintén nem a benzin árának emelése ellen tüntetnek), elgondolkoztunk egy pillanatra hogy hogy mi lenne, ha hazaugranánk csatlakozni. Aztán gyorsan elvetettük, mert drága. Bár, ahogy hallottuk, Soros támogatja a dolgot, és fizet érte (pontosan nem tudom, hogy milyen módon honorálja, de ha azt mondják, repülővel szállítja a tüntetőket, az pont megfelel nekünk).

Belegondolva, nem is lenne meglepő. Hollandia a csúnya nyugat része. A neve 9 betű. Harmadakkora lenne a gátjai nélkül. Tehát 9-3=6. Tam-tam-TAAAAM!! Nem lehet véletlen. Háromszorosára növelte a területeit, ahogy visszahódította a tengertől. Tehát háromszor 6 = 666!!!!négy!! Levonva az egyszerű következtetést, Hollandia a sátán hazája. Amúgy is Belgium mellett van, ahol meg A Brüsszel van, ami mint tudjuk, el akar pusztítani minket. Így nem is olyan meglepő mindent összevetve, hogy két emigrált fiatal ("Nemzettelen! Hazátlan! Hűtlen szörnyeteg!"), Brüsszelen keresztül ("Állítsuk meg!"), Soros által pénzelve ("Fujj!") repül a tüntetésre, hogy a többi szervezetten odavitetett kellemetlenkedő, rendőrbántalmazó sorosbérenc-nemzetellenes elemekkel együtt veresse magát szét ("Hát minek ment oda??") a kedves és munkájukat végző rendfenntartó erőkkel, egy olyan törvény által felkorbácsolt közhangulatot támogatva ("Aki kimegy tüntetni, azt se tudja miről szól a törvény, és különben se dolgozott még egy napot se!"), amit ha minden jól megy, távolról se fog szagolni, nemhogy a saját bőrén érezni (mert nemzettelen büdös emigráns hazaárulók).

De nem megyünk haza.
Annyira örülök, hogy kint vagyunk.

Ti mikor jöttök?
#kalandvágybólotthonmaradás #nemisnehézkonteótgyártani #ugyehogyhihető

 

Egy másik sztori:

Crowfounding - avagy miért jó válságkezelési eszköz, ha a bankok nem hitelezhetnek?

Megtudtuk ma azt is, hogy hogyan lehet kölcsönt kérni a bankoktól. Mármint, hogy hogyan nem. Mert a bankok nem adnak kölcsön. Oda csak beteszed a pénzed, és ők azt nem használhatják fel piaci célokra.

Hollandia az utolsó válság után olyan döntést hozott, hogy a bankok csődölését megelőzendő, megtiltja nekik a hitelezést. Pontosabban mondva olyan szigorú szabályrendszer van életben, ahol csak nagyon nehezen kaphat hitelt az, akinek amúgy is van pénze, és csak ha nagyon biztos, hogy azt a bank visszakapja. Miért jó ez? ("Kiknek jó ez? Miknek jó ez? Tudjuk jól!") Nos azért, mert ha mondjuk te beteszed a kis pénzed a bankba. A bank meg odaadja másnak, aki hitelt kér, aztán az a más nem tudja visszafizetni (és mondjuk a jelzálogként adott házát nem veszi meg senki Mucsaröcsöge-kettő Alsónádpuszta közepén), akkor a bank hoppon marad. Vele együtt te is, aki pont védeni tetted a pénzecskédet a bankba. Ha ez tömegesen történik, akkor mindenki nagyon megszívja. De ha a bank nem adhatja hitelbe a pénzed, akkor az ottmarad.

Tehát a hollandok nem vesznek fel kölcsönt? Dehogynem! Hogyan? Van megszervezett és legális platformja annak, hogy te mint személy adhass kölcsönt valakinek. Ez az forma azért zseniális, mert te saját elhatározásból játszhatsz bankosat, tehát ha buksz, jobb esetben nem az összes pénzed bukod. Emellett elég nagy kamatú (5-8% a jelenlegi tudásunk szerint, a hasonlóan biztosított befektetések között ez elég jó hozam), mégis ha szükséged van hitelre, visszafizethető mennyiség (nem egy maffiauzsora kamat). A saját döntésed, hogy befekteted-e, te kérdezel utána a hitelkérőnél a helyzetére, te mérlegelsz, hogy kölcsönzöl-e. (Azt pontosan még nem tudom, hogy ha valaki becsődöl, akkor a befektetett pénzt hogyan kapja meg, de naiv kis gondolatimmal azt gondolom, hogy a szerződések erre is kitérnek, tehát tudod, hogy mit vállalsz.) Mindez amúgy piaci alapon zajlik, tehát életképes a rendszer.

Ezáltal valószínű, hogy a következő válságot a hollandok jobban fogják abszolválni (ami amúgy is nemsokára lesz, jövőre hagyja abba az Európai Központi Bank (10:44-től) a mennyiségi könnyítést, ami a hozamgörbét egyre laposabbra nyomja (és ha be is fejezi, még egy darabig nyomni fogja). A történelemben ezek után mindig egy válság következett, de inkább a Pénzügyi Fitness csatornát ajánlom youtube-on, akit érdekel.).

Tehát a Nyugat még mindig hanyatlik és egy borzalmas hely de asszem maradunk.

#bankicsődök

P. S. 
Amúgy karácsonyi vásár van Vordenben, de ugyan az, mint Magyarországon. Harsognak a karácsonyi nyálas dalok, a forralt bor 2 euró, és mindent is lehet vásárolni. De a templom végre nyitva volt és megnéztük belülről.