C'est la vie

Előfordul, hogy nem egyezik, workawayer és host. Akkor az történik, hogy a workawayer tovább megy, békében, egy másik hostot keresve.

Szia Mindenki!

Japp, jelenleg az történt, hogy kipróbáltuk és nem egyezünk a két finn nénivel. Vagyis az egyikkel. Kellett egy fél nap, hogy leüljek leírni ezt, mert bár nem számoltunk be róla, de rengeteg tervünk volt ehhez a helyhez, itt a Finnországi semmi közepén, és egy cseppet megütött, hogy az összes a kukában landolt.

Igazából az történt, hogy tényleg nem egyezünk. Meg tudunk lenni a helyiekkel, el tudunk beszélgetni, de a komolyabb eszmefuttatásokban annyira különböző gondolataink vannak, teljesen más véleményünk, amire nincs jobb kifejezés, mint "no matching". És annyira, hogy mindkét felet zavarja.

Az utóbbi két bejegyzés is ezekről szólt, és ha ők is annyira nem élvezték ezt az ellentétet, mint mi, akkor... nos, akkor az senkinek sem jó, ez van, keresünk másik hostot. Bennem van ezzel kapcsolatban, természetesen, hogy valamit elrontottunk, elb@sztunk, rosszul csináltunk, amin változtatni kell, erre viszont a helyieknek volt az a véleménye, hogy a gondolat talán értelmetlen. Mert egyszerűen csak annyi történt, hogy nem egyezünk, néha előfordul, de ne keseredjünk el, a workaway általában nem ilyen, hanem nagyon is jó.

Ezt a szemléletüket viszont imádtam. Mondok rá másik példát: tönkre megy valami a kezemben. A reakció erre nem az, hogy "elrontottad", hanem az, hogy lehet, hogy ez csak olyan dolog, ami megtörténik, és nem a te hibád. Az első reakció nem a hibáztatás, mert teljesen lehetséges az anyag elérése is például. Ahogy az is teljesen normális, hogy két ember nem egyezik. Mert jelenleg 4 emberből kettő nem egyezett, Mulu és az idősebb, Anka. Ha pontosabban nézzük, akkor Ankának az én, szerinte elnyomott nőiségem se tetszett, de ez még nem lett volna akkora probléma részéről, mint Mulu nyers őszintesége. (Nem fogok egyik félről se kritikát írni, legyen elég, hogy egyik se könnyű eset.)

Természetesen nem kidobnak, hogy innentől mehetünk, amerre látunk, csak hogy megnyugtassak mindenkit. Amíg nem találunk másik helyet, addig is maradunk, dolgozunk, ahogy eddig. Élvezzük, hogy most fordul a kocka, és jelenleg jobb az idő itt, mint Magyarországon (haha), és közben keresünk, talán egy másik országot is, nem csak másik helyet.

Amúgy még mindig ajánlom mindenkinek ezt a fajta utazást. A mindennapokat megismerni másik családnál amúgy is izgalmas, de ha ez meg van fűszerezve másik ország kultúrájával, akkor még izgalmasabb tud lenni. Nem titkolt vágyam még mindig Hollandiába kikötni egy időre, talán majd most...

Szóval fejeket fel, füleket hegyezz, új host, új élmények, jövünk!

 

Update, tényleg Hollandia a következő állomás!!

 

P. S. 
El is felejtettem, milyen izgalmas új helyet keresni, szabályos endorfin löket :D

Címkék: 2018, Finnország, P.S.